بلدرچین های چند روزه

دما و رطوبت در جوجه کشی بلدرچین

رطوبت در جوجه کشی بلدرچین
رطوبت در جوجه کشی بلدرچین

رطوبت جوجه کشی بلدرچین : درجه رطوبت یکی از اولین مسائل مربوط به جوجه کشی بلدرچین Coturnix می باشد که بایست به آن دقت کنید.رشد و تکامل جنین داخل تخم بستگی به میزان تبخیر آب داخل آن دارد.در داخل هر تخم نطفه داری در یک سمت یک کیسه هوا وجود دارد و در سمت دیگر یک مایع وجود دارد که در داخل آن نطفه قرار گرفته است.نطفه برای رشد خود از رطوبت و مواد مقوی داخل تخم استفاده می کند با گرم شدن تخم رطوبت اضافی از داخل تخم رفته رفته تبخیر میشود و این کاملا طبیعی است.حال اگر رطوبت داخل دستگاه جوجه کشی زیادتر از حد مورد نیاز باشد این رطوبت اضافه تخم دیگر تبخیر نشده و جنین داخل تخم خفه میشود و برعکس اگر رطوبت داخل دستگاه جوجه کشی کم باشد ، رطوبت داخل تخم سریع تر تبخیر شده و باز جنین دچار خشکی میشود.در دستگاه های جوجه کشی از یک سنسور دقیق برای کنترل رطوبت استفاده می کنند.برای نمونه گروه صنعتی اسکندری از سنسور های سوئیسی SHT برای این کار استفاده می کند.اگر هم از دستگاه جوجه کشی بلدرچین دست ساز خود استفاده می کنید حتما یک رطوبت سنج دقیق خرید کنید و مطمئن شوید که دقت آن توسط سازنده تضمین شده باشد.
در ادامه موضوع رطوبت در جوجه کشی بلدرچین بایست توجه داشته باشید برخی از افراد روش جوجه کشی خشک را انتخاب می کنند و موفق میشوند.در مورد روش جوجه کشی خشک ، آب به مقدار خیلی کم در دفعات به دستگاه اضافه میشود.در مورد این روش مطلب جداگانه ای در فرصت مناسب خواهم نوشت.اگر شما به روش معمول بخواهید از بلدرچین جوجه کشی کنید بایست توجه کنید رطوبت مورد نیاز در پانزده روز اول 45 درصد می باشد و این میزان به 65 درصد در روز های پایانی افزایش می یابد.البته این تجربه شخصی من است و در منابع مختلف با مقادیر مختلف روبه رو خواهید شد.
اگر از یک دستگاه جوجه کشی اتوماتیک استفاده می کنید کار بسیار راحت تری خواهید داشت.کافی است بر طبق دستورالعمل سازنده عمل کنید و در قسمت های تعبیه شده آب اضافه کنید تا رطوبت به میزان مورد نیاز برسد.یک تجربه خوب که می توانم به شما انتقال دهم این است که همیشه قبل از قرار دادن تخم های نطفه دار داخل دستگاه جوجه کشی آن را بدون تخم برای چند ساعت روشن کنید و تست کنید.میزان رطوبت و دما را بررسی کنید.همیشه رطوبت و دمای محیط جوجه کشی را زیر نظر بگیرید زیرا تاثیر مستقیم به دما و رطوبت داخل دستگاه دارند.همچنین توجه کنید به دلیل داشتن رطوبت در خود تخم ها ، وقتی تخم های نطفه دار را در دستگاه قرار میدهید رطوبت به یک باره افزایش پیدا می کند نگران نباشید این رطوبت حاصل از رطوبت خود تخم ها است که در دستگاه جوجه کشی آزاد شده اند.

 

دما جوجه کشی بلدرچین

دما جوجه کشی بلدرچین : برای درجه حرارت، تخم نطفه دار بلدرچین در دمای مشابه با تخم نطفه دار مرغ جوجه کشی می شوند.دمای مورد نیاز در دوران ستر برای بلدرچین 37.5 درجه و در دوران هر 37.2 درجه می باشد.همان طور که در ابتدای همین متن نیز توضیح داده شد دما بسیار مهم است و اختلاف هر چند کم درجه دمایی می تواند تاثیر مخرب بسیاری داشته باشید.برای همین از دقیق بودن سنسور و سالم بودن مطمئن باشید.سعی کنید یک سنسور جانبی با کیفیت نیز خریداری کنید هم برای سنجش دمای محیط جوجه کشی هم برای سنجش دمای داخل دستگاه جوجه کشی .از تهویه مناسب در محیط جوجه کشی استفاده کنید.جنین داخل تخم زنده است و هر موجود زنده نیاز به اکسیژن دارد.اگر تهویه اتاقی که در آن دستگاه جوجه کشی را قرار داده اید مناسب نباشد رفته رفته اکسیژن کم شده و جنین داخل تخم خفه میشود.


منبع این مطلب :

جوجه کشی بلدرچین


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها